Nieuws

Terugblik Drielandenomloop - Bocholtz

Het succesvolle weekend van de 20e Brandbier Drielandenomloop en 3e GP Toyota Mengelers ligt alweer enige dagen achter ons.
Wat is er hard gewerkt door iedereen om het weekend te laten slagen. Een groot woord van dank hiervoor.
 
De drie evenementen die tijdens het weekend plaatsvonden leverden mooie plaatjes en winnaars op. Bij de Grote Prijs Toyota Mengelers won Evy Kuijpers in een mooie en spannende sprint voor Rixt Meijer en Karlijn Swinkels. 
 
De Rabobank Dikke Banden Race leverde alleen maar veelal jonge winnaars op die in de straten van Bocholtz streden om die felbegeerde medaille. Dit levert elk jaar weer mooie plaatjes op.
 
Tijdens de 20e Brandbier Drielandenomloop ging de eindoverwinning naar Jetse Bol die in een sprint Rick Ottema en Hartthijs de Vries voorbleef.De crossborder race Limburg kende dit jaar maar liefst 21 beklimmingen door de drie landen. Bol volgt met deze overwinning in de voetsporen van teamgenoot Matthijs Eversdijk en Bert-Jan Lindeman.
 
flag-nl Brand Bier Drielandenomloop 2016 (Nat.)
Uitslag: Bocholtz – Bocholtz
1. flag-nl Jetse Bol (Join-S|De Rijke) in 4u33m55s
2. flag-nl Rick Ottema (Baby Dump) z.t.
3. flag-nl Hartthijs de Vries (Rabobank) z.t.
4. flag-nl Coen Vermeltfoort (Join-S|De Rijke) op 8s
5. flag-nl Elmar Reinders (Jo Piels) allen z.t.
6. flag-nl Bob Olieslagers (Rabobank)
7. flag-nl Twan van den Brand (Jo Piels)
8. flag-nl Tom Vermeer (Baby Dump)
9. flag-nl Ronan van Zandbeek (Willebrord Wil Vooruit)
10. flag-nl Oscar Riesebeek (Metec-TKH) 
03-05-2016

Korte samenvatting Brand bier Drielandenomloop

02-05-2016

Animatie Route 20e Brandbier Drielandenomloop

29-04-2016

9 koersen, 17 teams en 1 profcontract bij Team Roompot Oranje Peloton!

De Topcompetitie is een klassement over een reeks Nederlandse wielerklassiekers. In 2016 strijden maar liefst 17 vaste Nederlandse teams in 9 zware koersen om de dag- en eindwinst. Tevens zal er in iedere koers plek zijn voor 3 wildcards voor Nederlandse clubs. Dit alles met een gegarandeerd profcontract in het verschiet bij de Pro Continentale formatie Roompot Oranje Peloton. Naast de oranje leiderstrui is er ook een witte trui voor de beste jongere (jonger dan 23 jaar). In 2016 hebben we 2 nieuwe leiderstruien in koers. De blauwe trui en de bergtrui. De bergtrui spreekt voor zich maar de blauwe trui is voor de beste clubrenner in de Topcompetitie. De eindwinnaar van dit nevenklassement zal een Prof-B contract verdienen bij de het continentale Join S|De Rijke.

Brand bier Drielandenomloop from Topcompetitie on Vimeo.


28-04-2016

Voorwoord gedeputeerde Provincie Limburg dhr. Ger Koopmans

Na een geweldige editie van de Amstel Gold Race wacht ons twee weken later weer een prachtig wielerevenement: de twintigste editie van de Drielandenomloop.
Niet zo groot natuurlijk als de AGR en met een veel kortere historie. Maar deze omloop is om meerdere redenen speciaal. Zo voert het parcours door drie landen hetgeen voor de organisatoren een niet geringe uitdaging betekent. We willen wel allemaal graag de grenzen slechten, doch in de praktijk vormen talloze regels en regeltjes in de drie landen lastig te nemen obstakels. Als provinciaal bestuurder weet ik hoe lastig dat is. Petje af dus voor al die vrijwilligers die deze internationale wedstrijd in de Euregio opnieuw op de kalender weten te zetten.
Speciaal aan de Drielandenomloop is ook het bijzonder zware parcours met in totaal negentien pittige heuvels in elk rondje die ongetwijfeld ook dit jaar als scherprechter fungeren. Niet voor niets gingen hier klasbakken als Bjarne Riis, Michael Boogerd, Danny Nelissen en Raymond Meijs ooit met de eer in deze wielerklassieker strijken.
De wedstrijden voor de nieuwelingen en de vrouwen maken deze omloop tot een compleet evenement dat bijdraagt aan het positieve, sportieve en internationale imago van Limburg. Sport, en zeker de wielersport, is een uitstekend instrument om Limburg neer te zetten als aantrekkelijke provincie.
Tot slot: dit is de derde Drielandenomloop in successie na een onderbreking van 17 jaar hetgeen nóg iets zegt over de doorzettingskracht van de organisatoren. Veel plezier met deze bijzondere wedstrijd.
Ger Koopmans, gedeputeerde Sport Provincie Limburg
28-04-2016

Bewoners informatie Bocholtz

 
In onderstaande pdf vindt u alle informatie over de route van de 20e Brandbier Drielandenomloop zoals deze door de straten van Bocholtz passeert op zondag 1 mei aanstaande.
Mocht u naar aanleiding van deze brief meer informatie wensen mail dan naar info@drielandenomloop.nl of bel naar 06-30400453.

Klik hier om te kijken

 
27-04-2016

Grusswort Oberburgermeister Stadt Aachen

Grusswort Oberburgermeister Stadt Aachen
 
Een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking tussen een Limburgse organisatie en Duitse en Belgische partners.
Samenwerken over de grenzen heen ligt in ons DNA en maakt ons als grensregio uniek.
Ein gutes Vorbild von grenzüberschreitende Zusammenarbeit zwischen eine Organisation aus Limburg und Deutsche und Belgische Partnern. Zusammen Arbeiten über die grenzen liegt in unserem DNA und macht Limburg eine besondere grenzüberschreitende Region.
 
20. Drielandenomloop
Sonntag, 1. Mai, Bocholtz
 
Zum dritten Mal seit Wiederbeginn, insgesamt schon zum 20. Mal ziehen am 1. Mai Profis und Amateure ihre Runde von Bocholtz nach Bocholtz durch die drei Länder unserer Region. Der Drielandenomloop ist auf dem Weg zu einem echten Klassiker. Und das Radrennen hat es in sich.
 
Dass es bei den Streckenabschnitten durch Aachen und den angrenzenden Teil Belgiens hügelig werden kann, wissen wohl alle, die sich zu diesem Rennen anmelden. Aber nur wer den Drielandenomloop selber oder zumindest unsere Region kennt, weiß, dass Kletterfähigkeit hier auch in den Niederlanden gefragt ist. Nicht umsonst heißt die niederländische Gegend direkt im Dreiländereck Heuvelland, Hügelland, und wird gekrönt vom „Hoogste punt van Nederland“.
 
Rund 190 Kilometer für die Herren, davon gut 30 durch unser Aachen, knapp 100 Kilometer  für die Damen. Und wieder wird kein Teilnehmer und keine Teilnehmerin Augen für die Schönheit unserer Region haben können. Dafür aber am Ende des Rennens und zurück in Bocholtz die Gewissheit, ein Rennen erfolgreich absolviert zu haben, dass ein schönes und deutliches Symbol für das selbstverständliche Zusammenleben von Menschen aus drei Staaten ist.
 
Ich wünsche allen Teilnehmerinnen, Teilnehmern und Veranstaltern ein faires und erfolgreiches Sportereignis und Allen am Streckenrand oder bei Start und Ziel viel Spaß und einen spannenden Wettkampf.
 
Marcel Philipp
 
27-04-2016

Parcours Drielandenomloop

26-04-2016

Route 3e Grote Prijs Toyota Mengelers

Zie hierbeneden de bijlagen voor de route in kaart en tekst van de 3e Grote Prijs Toyota Mengelers


Klik voor grote versie

Klik hier voor tekst versie
 
26-04-2016

Startlijsten Brandbier Drielandenomloop en GP Toyota Mengelers

Startlijsten 20e Drielandenomloop: Klik hier om te downloaden

Startlijsten 3e GP Toyota Mengelers: Klik hier om te downloaden
22-04-2016

20e Brandbier Drielandenomloop 2016

Sinds twee jaar heeft de Drielandenomloop met veel succes een herstart beleefd. In het weekend van 3 mei stond Bocholtz in het teken van de nationale wielersport. Voor jong en oud, voor prof of amateur en voor de gehandicapte sporter werd ruim baan gemaakt.
 
De Drielandenomloop krijgt dit jaar een vervolg in het weekend van 1 mei as. Ook tijdens deze editie staat niet alleen de hoofdwedstrijd bij de heren en vrouwen centraal.
 
De sportactiviteiten in Bocholtz beginnen met de ploegen presentaties om 11.00u. Zowel de heren als de vrouwen ploegen stellen zich voor aan het publiek. Meer dan 300 renners en rensters staan aan het vertrek van de 20e Brandbier Drielandenomloop en de 3e Grote Prijs Toyota Mengelers. Om 12.00u zal burgermeester De Boer het startschot laten klinken van beide wedstrijden. De start gebeurt simultaan, “hier hebben we afgelopen jaren veel aandacht en lof voor gekregen. De vrouwen krijgen hierdoor hetzelfde podium als de mannen, dat verdienen ze ook”, aldus voorzitter John Waterreus.
 
Rabobank Dikke Banden Race
 
Als de renners en rensters zijn vertrokken voor hun races door de Limburgse grensregio wordt een begin gemaakt met de Rabobank Dikke Banden Races. Vanaf 12.15 starten de verschillende  categorieën door de straten van Bocholtz. De Rabobank Dikke Banden race is bedoeld voor alle (basis)schoolgaande kinderen. Ze starten in verschillende leeftijdscategorieën. Voor een helm, T-shirt en presentje wordt uiteraard gezorgd. Dit spektakel is elk jaar opnieuw geweldig om te zien. Aanmelden kan via mail info@drielandenomloop.nl of bel naar 06-30400453
 
3e Grote Prijs Toyota Mengelers
 
De vrouwen die strijden om de eerste plaats in de Grote Prijs passeren 4 maal de finishlijn alvorens ze finishen omstreeks 15.00u. De wedstrijd die plaatsvindt in het kader van de KNWU clubcompetitie kent 10 beklimmingen hieronder 5 maal de Eijserwerg en 5 maal de Oude Huls in Simpelveld. De eerste editie werd gewonnen door niemand minder dan Megan Guarnier (3e in Waalse Pijl 2016) , afgelopen jaar won Lauren Kitchen uit Australië. De route van de Grote Prijs Toyota Mengelers zal dit jaar een stuk over Duitsland lopen. De finishlijn is getrokken in de Wilhelimastraat.
 
20e grensoverschrijdende Brandbier Drielandenomloop
 
De mannen rijden voor de 20e maal in de geschiedenis hun crossborder race over 179 kilometer door Nederland (130 km), Duitsland (21 km) en België (28 km). De Drielandenomloop staat in binnen- en buitenland bekend als de zwaarste eendaagse klassieker voor amateurs in Nederland. Deze wedstrijd is uniek in Nederland en ver daarbuiten o.a. vanwege het internationale karakter. De mogelijkheden die in de grensregio bestaan zijn legio, zeker ook op sportgebied. “Wij hebben met de Drielandenomloop de kans gegrepen om over die grenzen heen te kijken door samen te werken met Duitse en Belgische overheden. Juist door de unieke geografische ligging van Limburg, door de dynamiek die grenzen met zich meebrengen en doordat van oudsher grensoverschrijdend denken en handelen in het DNA van de Limburgers zit, is Limburg in staat zich te onderscheiden als unieke grensregio. De Drielandenomloop past hier uitstekend in door open te staan voor samenwerking met onze buurlanden”, aldus mede-initiatiefnemer George Deswijzen.
 
Met maar liefst 19 beklimmingen en een absoluut topniveau aan de start kunnen alleen echte klasbakken winnen. Het palmares spreekt boekdelen met namen als Bjarne Riis, Michael Boogerd, Danny Nelissen, Raymond Meijs en Bert-Jan Lindeman. Ook dit jaar maakt de Drielandenomloop deel uit van de topcompetitie. De winnaar van deze competitie wacht een profcontract bij team Roompot-Oranje peloton. De finish van de race is voorzien omstreeks 16.00u.
 
De organisatie zal net als afgelopen jaar de bewoners van de kern Bocholtz informeren over eventuele overlast op zaterdag 30 april en zondag 1 mei via een bewonersbrief.
 
Voor meer informatie zie de website: www.drielandenomloop.nl of onze Facebook pagina www.facebook.com/3landenomloop
 
Of mail naar info@drielandenomloop.nl.
 

 
22-04-2016

20e brandbier Drielandenomloop

Ook dit jaar is de Brand Bier Drielandenomloop met de start en finish in Bocholtz weer te gast in de gemeente Simpelveld.

De gemeente Simpelveld ligt centraal gelegen in Zuid Limburg. Omringd door groen, ruimte en een verkwikkende rust is Simpelveld het ideale startpunt voor grensoverschrijdende wandel- en fietstochten. Al wandelend geniet u niet alleen van de prachtige natuur, maar ontdekt u ook de schatten uit ons Romeins verleden aan de Via Belgica.

Bovendien is er altijd iets te beleven. Niet alleen voor wielerliefhebbers die zich vastbijten in een stevige helling. De talrijke verenigingen organiseren vele evenementen van een Kunstzinnig Spektakel tot een Vrijmarkt. En wat dacht u van een bezoek aan ons nostalgische station, kloppend hart en thuishaven van de Zuid Limburgse Stoomtrein Maastschappij ZLSM

http://www.simpelveld.nl/portal/toerisme_3363/
 

22-04-2016

Local hero Lars Toma

Mooi nieuws vanmorgen. Toma Cycles uit Kerkrade heeft zich voor het derde jaar op rij gecommitteerd aan de 20e Brand Bier Drielandenomloop, the #‎crossborder race of #‎Limburg. 'Local hero' Lars Toma uit Bocholtz zal tevens voor de derde keer aan de start staan van deze zware klassieker. De afgelopen twee jaar was hij minder fortuinlijk, dit jaar heeft hij zijn zinnen gezet op een mooie klassering in zijn 'achtertuin'. Wij wensen Lars heel veel succes op 1 mei en bedanken ons aan het team van TOMA CYCLES voor de mooie sponsoring. www.tomacycles.nl.

20e Brandbier Drielandenomloop 1 mei as. 12.00u Bocholtz

22-04-2016

3e grote Prijs Toyota Mengelers

Naast de 20e Brand Bier Drielandenomloop staat ook alweer de 3e Grote Prijs Toyota Mengelers op de agenda op 1 mei as.
Deze wedstrijd vindt plaats in het kader van de KNWU clubcompetitie. 

10 beklimmingen staan de vrouwen te wachten met 5 maal de Eijserweg en 5 maal de Oude Huls in Simpelveld. Ook deze wedstrijd gaat de grens over met Duitsland net zoals de grote broer, de Drielandenomloop.

Grote namen staan op het palmares van de Grote Prijs Toyota Mengelers met Megan Guarnier (2014) en Lauren Kitchen (2015).
Een spektakel stuk wat je niet mag missen op 1 mei as. in Bocholtz. Start om 12.00u, finish om 15.00u.

22-04-2016

Polypack Bergprijs

Voor de POLYPACK BERGPRIJS tijdens de 20e Brandbier Drielandenomloop heeft koersdirecteur Raymond Meijs achtereenvolgens de volgende beklimmingen aangewezen:

Epenerbaan - Schweiberg (alléén bij de 1e passage) - Bergenhuizen - Magis - Kultjen - de Plank - Gieveld - Camerig (=  Epenerbaan, ná passage voorbij de Zevenwegenweg) - Kruisberg - Huls (2x).
15-04-2016

Terugblik 19e Brandbier Drielandenomloop 2015

Een grafische terugblik op de 19e Brandbier Drielandenomloop.
14-04-2016

Nieuwe sponsor 20e Brandbier Drielandenomloop

Topparken Residence Valkenburg

Op een toplocatie in Schin op Geul (vlakbij Valkenburg) vindt u Résidence Valkenburg (voorheen Schoonbron). Een kindvriendelijk vakantiepark met diverse faciliteiten en activiteiten op het park en vele bezienswaardigheden in de omgeving. Op Résidence Valkenburg kunt u terecht voor het huren van een stacaravan in verschillende prijsklassen, trekkershutten en kampeerplaatsen.

Let op: Résidence Valkenburg is een vakantiepark in ontwikkeling. Wij zijn momenteel bezig met het verbeteren en vernieuwen van de faciliteiten, de accommodaties en de infrastructuur.

Résidence Valkenburg is een vakantiepark gelegen in natuurgebied 'het Geuldal'. In dit typisch Limburgse landschap geniet u van de mooiste fiets- en wandelroutes langs prachtige panorama uitzichten. Op Résidence Valkenburg geniet u van de rust, ruimte en de mooie natuur die Limburg te bieden heeft!

Kijk voor meer informatie op: www.residence-valkenburg.nl

13-04-2016

Matthijs Eversdijk wint 19e Brandbier Drielandenomloop“Eerbied voor de helden, Iedereen die de afgelopen weken klaagde dat de grote wielerwedstrijden saai waren, had gisteren naar Bocholtz moeten komen. Daar maakte slecht weer van de Drielandenomloop een spectaculaire slijtageslag”.
Zo kopte de Limburger na afloop van de 19e Brandbier Drielandenomloop, “The Crossborder race of Limburg”.
Een ongekende slijtageslag voor zowel de heren in de Drielandenomloop als de vrouwen in de GP Toyota Mengelers. Van de 169 gestarte renners kwamen er 43 aan. Bij de vrouwen eenzelfde beeld, van de 70 gestarte rensters werden slechts 28 geclassificeerd.
De weersomstandigheden en het zware parcours eisten zichtbaar hun tol. Het gemiddelde van de races lag op de laagste schema’s met respectievelijk 38 en 33 km per uur.
 
Een vroege ontsnapping in de Drielandenomloop bracht een 12-tal renners, waaronder Voerendaler Luc Loozen, aan kop. Die ontsnapping duurde zo'n 125 km. Na 170 km en 21 beklimmingen in de benen, viel de Delftenaar Matthijs Eversdijk op imponerende manier aan op de klim naar Trintelen.  Alleen Jasper Ockeloen van Parkhotel Valkenburg kon een tegenaanval plaatsen, maar kreeg het gat nooit kleiner dan 10 seconden. Een bijzonder spannend man tegen man gevecht volgde. Eversdijk hield stand en kon met opgeheven armen op de "Via Brand” finishen. De tweede plek in de 185 kilometerlange wielerkoers door Nederland, België en Duitsland was voor Jasper Ockeloen, die rijdt voor het Parkhotel Valkenburg-team en de derde plek ging naar Twan Castelijns. Het was voor Eversdijk de eerste zege ooit. De Polypack bergprijs ging naar Sven van Luijk (Jo Piels). Bij de vrouwen ging de zwaar bevochte overwinning naar de Australische Lauren Kitchen voor Kaat Hannes en Anisha Vekemans. De renster van Hitec Products was de snelste in de sprint van een kopgroep van vier. De Polypack bergprijs bij de vrouwen ging naar Claire Thomas.
De organisatie van de 19e Brandbier Drielandenomloop kijkt met veel trots en plezier terug naar een weekend vol breedte en topsport.
De data van de 20e Editie van de Brandbier Drielandenomloop en 3e GP Toyota Mengeler zijn nog niet bekend.
 
Uitslag 19e Brandbier Drielandenomloop
 
1. Matthijs Eversdijk 4:53:27u
2. Jasper Ockeloen
3. Twan Castelijns
 
185 km
gemiddeld 37,7 km
 
Polypack Bergprijs
 
Sven van Luijk
 
Uitslag 2e GP Toyota Mengelers 
 
1. Lauren Kitchen 2:57:26u
2. Kaat Hannes
3. Anisha Vekeman
 
100 km
gemiddeld 33,1 km
 
Polypack Bergprijs
 
Claire Thomas
 
06-05-2015

Route Rabobank dikke bandenrace

02-05-2015

Route Equipe Mont Ventoux

02-05-2015

Route Nieuwelingen

02-05-2015

Deelnemersveld (voorlopig) 19e Brandbier Drielandenomloop

28-04-2015

Parcours 19e Drielandenomloop bekend

Bert-Jan lindeman wint de 18e brandbier Drielandenomloop in 2014
Foto: Henk Korzelius


Primeur voor Limburgse ‘crossborder’ koers met gelijktijdige start heren en vrouwen
 
Op 3 mei staat de 19e editie van de Brandbier Drielandenomloop op het programma. De route telt 185 loodzware kilometers met meer dan 20 beklimmingen door Nederland, Duitsland en België. De ‘Crossborder race Limburg’ mag zich hiermee rekenen tot de zwaarste klassieker voor de elite-beloften categorie in Nederland. 25 ploegen met 200 renners staan aan de start van deze wedstrijd die deel uit maakt van de KNWU topcompetitie. De winnaar van deze topcompetitie krijgt een profcontract bij Team Roompot.
 
Route
 
Het parcours is ten opzichte van afgelopen jaar op enkele plaatsen gewijzigd. Koersdirecteur Raymond Meijs spreekt van een nog zwaardere editie vanwege de vele nieuwe en onbekende beklimmingen die in het parcours zijn opgenomen.
De 19e Drielandenomloop  start om 12.00u vanuit Bocholtz richting Kerkrade. In Kerkrade wordt in het kader van het jaar van de Mijnen door middel van een passage langs de pude mijnschachten (Willem Sophia en Domaniale Mijn) een ode gebracht aan de rijke mijnindustrie in de Oostelijke Mijnstreek. Vanuit Kerkrade zet het peloton koers richting Duitsland om vervolgens via het Drielandenpunt de Voerstreek binnen te rijden. Na de vele onbekende beklimmingen in België rijden de renners het Heuvelland binnen om vervolgens na 2 lokale ronden in Simpelveld ( met beklimming van de Huls) omstreeks 16.30 in Bocholtz te finishen.
 
Naast de Brandbier winnaarstrui en bokaal, strijden de renners ook voor de Polypack bergprijs. Op 11 beklimmingen in de race zijn punten te verdienen.
 
Primeur
 
De start van de Drielandenomloop kent een primeur. Het startschot van de Drielandenomloop betekent ook de start voor de 2e Grote Prijs Toyota Mengelers voor elite vrouwen. Op deze manier biedt de organisatie een eenzelfde podium bij de start en finish(ceremonie) voor vrouwen en heren. Aan de GP Toyota Mengelers nemen naast de bekende profteams uit Nederland (Boels-Dolmans, Liv-Giant) ook junioren vrouwen deel.
02-04-2015

Inschrijving 19e Brandbier Drielandenomloop.Inmiddels hebben zich 25 teams ingeschreven voor de 19e Brandbier Drielandenomloop die op zondag 3 mei wordt verreden.
Naast de 11 deelnemers aan de topcompetitie strijden renners uit 14 andere teams mee om de dagzege.
De deelnemende ploegen komen uit Nederland, Belgie en Duitsland. De organisatie van de Drielandenomloop is zeer verheugd met dit internationale deelnemersveld uit de euregio.
Dit laat weer goed zien hoe grensoverschrijdend de wielersport is in Limburg.
 
Meer informatie over het parcours volgt spoedig.
 
Rabobank Development Team
Metec CT  
Jo Piels cycling team
Babydump Wilvo  CT  
Parkhotel Valkenburg CT 
Cycling team Join-De Rijke
SEG Racing team
Lotto-Jumbo - De jonge Renner 
West-Frisia
NWVG Groningen 
Restore CT
TWC Maaslandster Z.L.  
WC Bergklimmers
TWC Het Snelle Wiel
Hergaarden  Duren  
Sport en Moedig Genk (B) 
Amstel-Bataaf-Olympia
Wilibrord Wil Vooruit  
Wilton de Volharding 
DRC De Mol
Tempo - Bruns
HRTC Hoorn
Team Rockpalast Marcello
WV Schijndel-TML Dommelstreek
Westland wil Vooruit
03-03-2015

Al 19 ploegen hebben zich aangemeld

Al 19 ploegen hebben zich aangemeld voor de 19e Brand Bier Drielandenomloop. Het internationaal deelnemersveld bestaat 11 Topcompetitie ploegen, 6 clubteams, een Duitse en een Belgische ploeg. Er is nog plaats voor 6 ploegen.

Deelnemende teams:

Cyclingteam Jo Piels
Metec Continental Cyclingteam
Baby-Dump Wielerteam
Rabobank Development Team
Parkhotel Valkenburg Continental Team
Cyclingteam Join-S-De Rijke
SEG Racing
W.V. De Jonge Renner
MTB jeugd wv West Frisia
NWVG - Bike4AIR Cycling Team
Restore Cycling
TWC Maaslandster Zuid Limburg - Toer
Wcl Bergklimmers Mountainbike
TWC Het Snelle Wiel
Hergaarden Duren
Sport en Moedig Genk
Amstel Bataaf Olympia
Willibrord wil vooruit
Wilton de Volharding
07-02-2015

Rondemiss 2015, Esmee Ronckers

De Stichting Drielandenomloop presenteert met veel plezier Esmee Ronckers uit Banholt als de 19e rondemiss van de Brand Bier Drielandenomloop.

Esmee volgt hiermee in de voetsporen van Pauline Thissen uit Simpelveld die afgelopen jaar de honneurs waarnam.

Esmee is 16 jaar en afkomstig uit het Zuid-Limburgse Banholt. Ze volgt met veel plezier de opleiding verpleegkunde in Maastricht. In haar vrije tijd is ze graag samen met haar familie en vrienden.

Esmee droomt van een carrière als model. De Catwalk is geen onbekende meer voor haar. Zo heeft ze al twee keer mogen lopen tijdens de Amsterdam Fashion Week.

Wij wensen Esmee veel plezier tijdens de 19e Brandbier Drielandenomloop op 3 mei as.

01-02-2015

Stichting Drielandenomloop heeft nieuwe voorzitter

Stichting Drielandenomloop heeft nieuwe voorzitter
Tijdens een bestuursvergadering heeft voorzitter Tim Weijers de voorzittershamer over gedragen aan John Waterreus.

Weijers die sinds 2013 voorzitter was van de Stichting geeft aan dat het combineren van zijn taak als voorzitter met zijn werkzaamheden als loco-burgermeester en wethouder van de gemeente Kerkrade niet meer haalbaar is.

"Mensen die mij kennen weten dat als ik me ergens voor inzet, ik me daar dan ook 100% voor geef. Op het moment dat ik deze belofte niet meer kan waarmaken moet ik een keuze maken", aldus Tim Weijers. Onder zijn leiding is de Drielandenomloop weer stevig op de kaart gezet. Het stichtingsbestuur is Tim dan ook zeer erkentelijk voor zijn werkzaamheden het afgelopen jaar.

John Waterreus neemt het voorzitterschap over. Waterreus is geen onbekende in het Limburgse wielermilieu. Zo was hij afgelopen jaar koersdirecteur van de Grote Prijs Toyota Mengelers.

Naast de nieuwe voorzitter is tevens het bestuur van de stichting uitgebreid met Maurice Frankort, Jos Rhoen en Monique Dorscheidt.

De 19e Brand Bier Drielandenomloop, the crossborder race of Limburg, wordt op zondag 3 mei 2015 verreden met start en finish in Bocholtz.

Voor meer info zie de website: www.drielandenomloop.nl
Of mail naar info@drielandenomloop.nl
18-12-2014

Nieuwe datum Drielandenomloop 2015

De 19e Brand bier Drielandenomloop, the Crossborder race Limburg,
zal plaatsvinden op zondag 3 mei 2015.
11-10-2014

Herman Kusters Trofeeën uitgereikt bij wielercafé Drielandenomloop

Afgelopen vrijdag (8 augustus) werd in een druk bezocht wielercafé, dat in het kader van de Drielandenomloop in Bocholtz gehouden werd, de Herman Kusters Trofee 2014 uitgereikt. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan jonge sporttalenten (met name uit het wielrennen) en geldt
als aanmoedigingsprijs. De prijzen werden uitgereikt door Constant Nuytens (voorzitter wielerfederatie Limburg) en Tim Weijers (voorzitter stichting Drielandenomloop) aan Minke Bisschops, Björn Demas en Mary Rose Postma. Het was voor het eerst dat een dame van de atletieksport de
Herman Kusters Trofee kreeg. Deze eer werd het jonge talentje Minke Bisschops (11 jaar) uit Landgraaf van harte gegund, zij sport bij Achilles Top in Kerkrade.

Björn Demas was in 2012 Nederlands kampioen tandem voor gehandicapten en in 2013 Nederlands kampioen tijdrijden voor tandem wielrennen. Hij wil graag naar de Paralympische spelen in Rio de Janeiro 2016 en kreeg ook een Herman Kusters Trofee.

Dames Elite wielrenster Mary Rose Postma (zie bijgevoegde foto) is lid van WV Breda-manieu.nl-Ladiesteam, dat bestaat uit een gemengde groep vrouwen die naast hun studie en werk het leuk vinden om fanatiek wielerwedstrijden te rijden. Onder de bezielende begeleiding van Chris
Rouw (ploegleider) en Harrie van der Horst (mechanieker) rijden de dames voornamelijk wedstrijden in Nederland en België. Maar het programma gaat verder: Duitsland, Tsjechië, Frankrijk en Ierland staan ook op de lijst. Voor haar inzet en prestaties werd ook aan haar de Herman
Kusters Trofee 2014 uitgereikt.

Het wielercafé, dat geleid werd door Wim van Duivenbode, werd mede mogelijk gemaakt door de stichting vriendenclub van 100 uit Kerkrade.

Op zaterdag 9 en zondag 10 augustus vonden in Bocholtz verder de Rabo Dikke Bandenrace, TVM G-fietsen ism Equipe Mont Ventoux, de 18e Brand Bier Drielandenomloop, NK aangepast wielrennen weg en de GP Toyota Mengelers dameswedstrijd plaats. Drielandenomloopvoorzitter Tim
Weijers kondigde na dit geslaagde wielerweekend aan dat de 19e Brand Bier Drielandenomloop volgend jaar op 31 mei verreden zal worden.
13-08-2014

Bert-Jan Lindeman wint de 18e editie van de Brandbier Drielandenomloop.

Onder zware omstandigheden heeft Bert-Jan Lindeman de 18e editie van de Drielandenomloop op zijn naam weten te schrijven.

De 25 jarige renner uit Emmen kwam solo aan de meet na een razend spannende finale. Lindeman had op de laatste beklimming van de Huls nog een minuut voorsprong op een achtervolgende groep van drie renners.
Aan de meet hield hij echter nog maar 3 seconden van zijn voorsprong over.

Van de 132 renners die aan de start stonden om 10.30u in Bocholtz kwamen slechts 32 coureurs aan. Na 199 kilometer en 18 beklimmingen waaronder drie maal de Huls in de finale krijgt de Drielandenomloop een waardig opvolger van Raymond Meijs die de laatste editie
destijds won in 1997.

Een nieuwe datum van de 19e Brandbier Drielandenomloop zal weldra officieel worden bekendgemaakt. Heel veel dank aan allen die dit grensoverschrijdende drielandenomloop weekend tot een succes hebben gemaakt
12-08-2014

Organisatie Brandbier Drielandenomloop telt af

Met nog maar 4 weken voor de boeg voor de start van de 18e Brandbier Drielandenomloop worden op dit moment nog de laatste organisatorische zaken afgehandeld.

De organisatie van de Drielandenomloop kijkt met veel spanning uit naar de heropstanding van deze zware klassieker. Na 17 jaar staat de Drielandenomloop weer op de agenda. In die tijd is er veel veranderd in het wielrennen en daarbuiten. Een ding wat niet veranderd is, is de absolute passie waarmee een klein groepje wielergekken en enthousiaste mensen uit Bocholtz deze wedstrijd aan het organiseren is.
Er is bij de organisatie nadrukkelijk de samenwerking gezocht met de lokale middenstand, de lokale horeca, verenigingen en scholen om dit weekend tot een succes te maken.

In het weekend van 9 en 10 augustus staat het dorp dan ook in het teken van de wielersport. Met een spetterend programma biedt de Stichting Drielandenomloop voor ieder wat wils. Op zaterdag starten we met de Rabobank Dikke Banden Race. Vervolgens nemen de mensen van de Koraalgroep-Equipe Mont Ventoux het parcours over. Om 19.00u start het feestprogramma in de JEKABO tent met de Anseltaler die tot diep in de nacht voor de nodige sfeer zullen zorgen. Op zondag start om 10.30u de 18e Brandbier Drielandenomloop. Daarna start om 12.00u het NK aangepast wielrennen op de weg. De finish van de Drielandenomloop is voorzien omstreeks 15.45. En alsof dat nog niet genoeg is start om 16.45u de Toyota Mengelers vrouwenwedstrijd.

De Stichting nodigt dan ook iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen op zaterdag 9 en zondag 10 augustus.

Voor meer info zie de website: www.drielandenomloop.nl of volg ons via twitter en Facebook 
08-07-2014

Doe mee met de Rabobank Dikke Banden Race!

Schrijf je in en doe mee aan de Rabobank Dikke Banden Race in Bocholtz en win geweldige prijzen!

Om mee te doen stuur je een mail met je naam, je leeftijd en je telefoonnummer naar info@drielandenomloop.nl Vergeet niet om erbij te vermelden of je een jongen of een meisje bent. Schrijf je nu in en stap in de voetsporten van Bauke Mollema, Marcel Kittel en al die andere wielerhelden.
23-05-2014

Hotel arrangement Hotel Snowworld Landgraaf

In samenwerking met onze Preferred Hotel Partner SNOWWORLD LANDGRAAF is een speciaal Drielandenomloop arrangement samengesteld
voor de ploegen die deelnemen aan de Drielandenomloop.
Overnachting, luxe ontbijtbuffet, pasta buffet aankomstdag en middag en gebruik van fitness en wellness.
Voor meer info mail naar hotel@snowworld.com
25-04-2014

Bioracer truien voor Drielandenomloop en GP Toyota Mengelers

De Stichting Drielandenomloop is zeer verheugd met de sponsoring van de winaarstruien door BIORACER.
Samen met onze sponsoren hebben we 4 truien in het leven geroepen:
Winnaar BRANDBIER Drielandenomloop
Winnaar POLYPACK Bergprijs Drielandenomloop
Winnares GP TOYOTA MENGELERS
BOELS RENTAL prijs voor de strijdlustigste renster

Later meer info over de BIORACER truien.
25-04-2014

Sponsoravond 18e Brandbier Drielandenomloop

Tevreden over het resultaat blikken wij terug op een geslaagde sponsoravond.
De opkomst was formidabel en de sprekers zetten hun beste beentje voor.

25-04-2014

RABOBANK LIV GIANT

RABOBANK LIV GIANT (ploeg van o.a. Marianne Vos) heeft zich aangemeld voor de Grote Prijs TOYOTA MENGELERS.
20-03-2014

Weekend Brandbier Drielandenomloop krijgt vorm

Bocholtz - Het weekend van de 18e Brandbier Drielandenomloop op zaterdag 9 en zondag 10 augustus krijgt vorm. De organisatie van de Brandbier Drielandenomloop maakte afgelopen weekend het programma bekend. De wielersport in de breedste zin van het woord staat dan
centraal. Op zaterdag 9 augustus wordt afgetrapt met een dikke banden race (rondje om de kerk)voor de (basis)schoolgaande jeugd. Vervolgens nemen de mensen van de Equipe Mont Ventoux (project van de Koraalgroep met mensen met een verstandelijke beperking en/of
psychosociale belemmering) het parcours in Bocholtz over. Vanaf 19.00u opent de feesttent zijn deuren met een veelbelovend feestprogramma georganiseerd door de “Jezamelijke Kasteleins Bocholtz" (JEKABO).

20-03-2014

Stand van zaken route 18e Brandbier Drielandenomloop

Met nog zes maanden voor de start van de 18e Brandbier Drielandenomloop is het parcours bijna geheel goedgekeurd door de verschillende instanties.
24-02-2014

Nieuwe ploegen aanmeldingen 18e Brandbier Drielandenomloop

WV Noord-Holland
West-Frisia
Wielerclub Noord-Limburg (Belgisch Limburg)
ZRTC Theo Middelkamp
Croford Cycling team
WTC de Amstel
Twc Het snelle wiel
Arrow cycling team
USA cycling 
Belkin/De jonge renner
Parkhotel Valkenburg Continentalteam
WCL Bergklimmers.
GRTC Excelsior Gouda
SWABO Swift/Avanti/Bollenstreek Zuid-Holland
Rabobank Development Team
Jo Piels cycling team
Koga cycling team
Babydump Wilvo CT
Lotto-Belisol Devoplement team
Wiilibrord Wil Vooruit
TWC Maaslandster Z.L.
DRC De Mol
WV De Ijsselstreek
Jan van Arckel
UWTC De Volharding
TML Dommelstreek
Metec CT
08-01-2014

Fijne feestdagen

De Stichting Drielandenomloop wenst u zeer fijne feestdagen en alle goeds voor 2014. Samen met u kijken we uit naar een succesvol en sportief nieuw jaar met veel geluk, gezondheid en nieuwe kansen. Tot zondag
10 augustus 2014, tot de 18e Brandbier Drielandenomloop.
23-12-2013

Rondemiss 18e Brandbier Drielandenomloop is bekend

De Stichting Drielandenomloop maakt met veel plezier bekend dat: Pauline Thissen uit Bocholtz de Rondemiss van de 18e Brandbier Drielandenomloop is.
De 26e jarige Pauline is geen onbekende in de wielersport. Als vriendin van Lars Toma (Toma Cycles) en zelf enthousiast wielrenster kent ze de sport als geen ander. Pauline welkom bij de
organisatie van de Drielandenomloop!!!
06-12-2013

Brandbier Hoofdsponsor en naamgever 18e Drielandenomloop

De Brand bier brouwerij uit Wijlre heeft zich voor 3 jaar verbonden aan de organisatie van de Drielandenomloop. Brand bier zal niet alleen als een van de hoofdsponsor fungeren maar ook de naam geven aan de wedstrijd.

Vanaf nu gaat de Drielandenomloop door het leven als de Brandbier Drielandenomloop. De Stichting Drielandenomloop is zeer verheugd met
deze bijzonder mooie sponsoring van het Bier waar Limburg trots op is.
06-12-2013

Nieuwe aanmeldingen ploegen

De aanmeldingen voor de 18e Brandbier Drielandenomloop komen nog steeds gestaag binnen. De teller staat inmiddels op 16 aanmeldingen. De laatste aanmelding betreft de deelname van de Amerikaanse beloften selectie van USA cycling. Dit team heeft zijn Europees trainingscentrum in Sittard.
06-12-2013

Brand bier hoofdsponsor Drielandenomloop

Het Bier waar Limburg en de Drielandenomloop trots op is, BRAND BIER is de nieuwe Hoofdsponsor van de 18e Drielandenomloop. 
04-12-2013

NK tandem en cycling naar Bocholtz

De KNWU heeft besloten om het Nederland kampioenschap voor tandem en cycling te organiseren in Bocholtz op de dag van de Brandbier Drielandenomloop. Een tandemteam bestaat uit twee renners. De voorste renner wordt ‘piloot’ genoemd en bestuurt het voorwiel. De achterste renner – de ‘stoker’ – heeft doorgaans een visuele beperking. Cycling is het fietsen op een standaard wielrenfiets, al dan niet met aanpassingen. Hieraan doen wielrenners mee met één of meerdere amputaties (met of zonder prothese), vergroeiing, plegie (verlamming) of cerebrale parese (CP).

Het NK tandem en cycling zal plaatsvinden op zondag 10 augustus na de start van de Drielandenomloop. Het selectieve parcours zal lopen in en rondom Bocholtz. Voor meer informatie over deze disciplines kijk ook op www.aangepastwielrennen.nl
04-12-2013

Koersdirecteur Toyota-Mengelers dameswedstrijd bekend

De Stichting Drielandenomloop kan bekendmaken dat John Waterreus aangesteld is als koersdirecteur van de Toyota-Mengelers dameswedstrijd. De 46e jarige Waterreus is geen onbekende in de wielersport als oud renner, organisator van de ronde van Ulestraten en vader van
het Limburgse wielertalent Kylie Waterreus. De Toyota-Mengelers dameswedstrijd die verreden wordt op zondag 10 augustus start na de binnenkomst van de 18e Drielandenomloop. Samen met de Werkgroep parcours zal Waterreus een mooi en selectief parcours gaan
uitzetten binnen de gemeente Simpelveld.
28-11-2013

Ploegen aanmeldingen

Aanmeldingen ploegen voor 18e Drielandenomloop

De eerste aanmeldingen voor de 18e Drielandenomloop komen gestaag binnen.
De volgende ploegen hebben al kenbaar gemaakt aan de start te staan van de zwaarste eendaagse klassieker voor beloften in Nederland:
 
- Cyclingteam Jo Piels
- Baby-dump cycling team
- Willebrord Wil Vooruit
- Koga cycling team
- Rabobank-Pliegersport Jan Van Arckel
- UWTC Volharding/ Wilton/ Care 4 Bikes/ AA drink
Metec Continental Cyclingteam
- DRC de Mol Dordrecht


De organisatie van de Drielandenomloop is zeer verguld met deze eerste aanmeldingen.
Via deze site en de social media zal de startlijst voor de Drielandenomloop 2014 up-to-date worden gehouden.
23-11-2013

Rabobank Centraal Zuid-Limburg

Rabobank Centraal Zuid-Limburg hoofdsponsor Drielandenomloop 2014
21-11-2013

Parcours

Achter de schermen is er hard gewerkt aan het parcours van de 18e Drielandenomloop. Onderstaand de voorlopige cijfers

190 kilometer
18 beklimmingen
12 gemeenten

120 kilometer door Nederland
30 kilometer door Duitsland
40 kilometer door België
15-11-2013

Jan Janssen

Drielandenomloop is blij te vermelden dat Jan Janssen is toegetreden tot het comité van aanbeveling.
15-11-2013